Lof voor Biotoop Bahnhof e.a.


– Ted Forbes van de veelbekeken YouTube-vlog The Art of Photography prijst Biotoop Bahnhof: ‘brilliant’

 

 

(vanaf minuut 4:50).

 

– Ilja Leonard Pfeijffer neemt in zijn bloemlezing De Nederlandse poezie van de twintigste en de eenentwintigste eeuw in 1000 en enige gedichten het gedicht ‘Weide van het parkeren’ (uit Deze rouwmoedige schoonheid) op.

 

– In nY #31 mijn bijdrage ‘Langzaam zullen we ons terugtrekken’, over een bezoek aan de Donaudelta te Roemenië, uit een langer reisessay.

 

Die begint aldus:

Ik stormde de receptie binnen.
Ik vergiste mij meteen.

 

Ik bedoelde wat ik kreeg, maar had iets anders gezegd: werd vies aangekeken.
Misschien ontdekte ik vooral (zoals wel vaker in het buitenland), dat ik Hollandser was dan ik graag lijk: ook ik te plompverloren, te opeisend, te luid en te direct, met al te nieuwsgierige ogen (de jonge receptionistes lieten mij niet onberoerd). Ik kreeg wat ik wilde, al leek het een afleggertje doordat ik mij verkeerd had uitgedrukt.
Ik wilde een boottochtje.