In 2012 en 2013 fotografeerde ik een reeks spoorwegstations in Noordrijn-Westfalen, als uitvloeisel van Nazi te Venlo, dat zich bezighield met mijn overgrootvader, werkzaam bij de Deutsche Reichsbahn. Dat project is geresulteerd in een boekuitgave, onder de titel Biotoop Bahnhof. Het verschijnt in samenwerking met Mauritsheech, onder redactie van dichter Peter van Lier en fotograaf Dolph Kessler (Zilveren Camera 2009).

De 92 kleurenfoto’s tonen een wereld in overgang: oorden van voorlopigheid tussen rijk verleden en modernisering. Wat kom je daar dan zoal tegen? Uit treinen stromende reizigers; afgekloven zitbanken; bladderende stationsmuren; schappen vol spiritualia in een kiosk; een bedachtzame Turkse heer; een zoontje dat zijn fietsende vader voortduwt over het perron; meisjes op een skippybal in de pasfoto-automaat; bij het verlaten van het station ontdekken dat je net dat ene ding vergeten bent. Uiteindelijk ligt er een treintje op de vloer van een wagon.

Voor een keuze uit de foto’s klik hier.

Het boek telt 104 pagina’s. De oplage is 100. De prijs bedraagt € 20,00 plus verzendkosten.
Het boek is te verwerven door te mailen naar lh@lucashusgen.net.