Appels en meer


Op 24 september, vanaf 09.30u, zijn in de boomgaard van De Elshof, tussen Nijmegen en Malden, tien foto’s te zien uit mijn project Bongerd. Diezelfde boomgaard fotografeerde ik wekelijks een jaar lang in 2014 en 2015. Het resulteerde in een reeks van 2 x 52 foto’s. Een boekpublicatie is in de maak. Daarop kan in de boomgaard ook worden ingetekend.

Maar er is meer aan de hand. De expo vindt namelijk plaats in het teken van het oogstfeest.Mensen kunnen helpen met het plukken van appels. Zij mogen het fruit ook mee naar huis nemen. Naast het plukken van appels kunnen bezoekers ook koekhappen, zaklopen, luisteren naar een verhalenverteller en pannenkoeken bakken. Er zijn sapcentrifuges beschikbaar om appelsap te maken van geplukte vruchten.

 

dsc00570-1

 

Eerder voltooide ik (voorlopig) mijn reeks over de Waal voor rheinsein.de, met twee afleveringen over Gorinchem. De eerste gaat over de lijfwachter van Klaas Bruinsma en Hugo de Groot; de tweede over de beroemdste zoon van Gorinchem in Zuid-Korea, Hendrik Hamel, en het aan hem gewijde museum.

 

Op 10 augustus fotografeerde ik voor JIN te Nijmegen het optreden van de jonge saxofoniste Kika Spangers.