Het tamboerijnvrouwtje


De Volkskrant bericht vandaag, benadrukkend dat het geen 1 aprilgrap is: wereldsteden (nou ja, dwz Amsterdam en andere wat grotere plaatsjes) die audities houden voor straatmuzikanten. Want stel je voor dat het eens storend werd. Geen van deze steden heeft de grootste straatmuzikant aller tijden meegemaakt. Die namelijk stond in Nijmegen. In de ultra-kunstzinnige wereldsteden zou zij waarschijnlijk door de auditiecommissie zijn afgewezen.Zij kon hooguit op de tamboerijn slaan en onduidelijke klanken (gezang?) met haar mond voortbrengen. En dat urenlang. Recent is zij overleden. Haar externe Facebook-pagina als Tamboerijnvrouwtje heeft inmiddels 3114 likes. Zij, Oda le Noble geheten, hoorde bij de stad. Ter ere van haar, en als lange neus naar al die geluidsfatsoenswereldsteden, hierbij mijn foto van haar, uit 2012.

SONY DSC