Duits spoor: naar de remise


Mede door het werk aan Nazi te Venlo met de bijbehorende reisjes over het Duitse spoornet ben ik gefascineerd geraakt door de stations aldaar: minder onderworpen aan strak design dan de Nederlandse. Althans: vooralsnog. In elk geval ben ik begonnen met een nieuw project, maar deze keer voor de camera. De afgelopen week heb ik doorgebracht op enkele stations in en om Düsseldorf. Met enig resultaat. Het is in principe de bedoeling me daar de eerstkomende maanden vaker mee bezig te houden. Dat wil zeggen: rond te reizen door Nordrhein-Westfalen voor het fotograferen van stations en hun omgeving. In de toekomst zal ik zo nu en dan nieuwe beelden uit dit project alhier vertonen.

Deze foto is daar zo goed als het chronologische beginpunt van. Hij toont de aftakking naar de tramremise van Düsseldorf-Lierenfeld.