Het geluk van bepaalde partijen


Gisteren sprak CDA-parlementariër Eddy van Hijum bij Pauw & Witteman zijn verontrusting, twijfel, weerzin (wat was het nou precies?) over de beruchte PVV-kliksite uit door onder meer te wijzen op het feit, dat Roemenië een belangrijk handelspartner van Nederland is.

Het is maar net hoe je het zien wil. Bij mijn weten heeft de Nederlandse bloemenhandel de Roemeense bloementeelt nagenoeg weggevaagd. Dat noem ik geen handelspartner, dat noem ik een wingewest.
Bovendien is het een CDA-minister (Gerd Leers), die ervoor heeft gezorgd, dat Roemenië en Bulgarije nog altijd niet mogen toetreden tot Schengen. Vanwege de corruptie in beide landen is het Roemenen en Bulgaren dus niet vergund om hier een vaste baan te krijgen. Dit beleid wordt overigens door de PvdA ondersteund.

Die partij neemt in Amsterdam overigens ook een bijzondere houding aan ten opzichte van de Roemeensen en Bulgaarsen die aldaar proberen om binnen één dag te verdienen waar ze in eigen land een hele maand voor zouden moeten werken, als ze er al een baan konden vinden. Deze prostituees (die hier dus geen vaste baan kunnen krijgen, mede dankzij de PvdA) worden door de Amsterdamse PvdA bij voorkeur aangezien als slachtoffers van mensenhandel en slavinnen. De beste hulp die de Amsterdamse PvdA voor hen weet te bedenken, is ze zo snel mogelijk terugsturen naar Roemenië en Bulgarije.

Wat een geluk voor bepaalde partijen, dat er een schoft als Geert Wilders bestaat.